Menu

Развъдник Merlin`s Pom

Добави към любими
Контакт Адрес: Стара Загора
https://comunicatorbg.com/merlinspom.html
Добавена 2014-11-11 16:40:54

Описание

Развъдник Merlin`s Pom

Ние сме Мадлена и Светлан Чещмеджиеви и живеем в гр. Стара Загора България. По образование сме зооинженери и имаме първият регистриран в България развъдник за померани.

Развъдник ни е регистриран в БРФК и FIC. За първи път преди 15 години видяхме на живо двойка померани от Канада. Бяхме очаровани от техния, весел и игрив темперамент . Казахме си че това е породата която искаме и след доста чакане през 1995г се сдобихме с потомък на видените от нас померани. На пръв поглед може да изглежда импулсивно, но това не е така-Съобразявах ме се обаче с важно ограничение-големината.

Тогава живеехме в апартамент и искахме кучето да се чувства комфортнои удобно. Две години по късно си взехме женско куче. А през 2001г, а през една командировка в Москва, в домът ни дойде Enisey iz Kaskada Grez от един от най-елитните развъдници в Русия. Развъждането за нас е професионално предизвикателство,но това е и голяма отговорност .

То не се състои само от заплождане на женски и просто размножаване, а е низ от безкрайни грижи, познания и наблюдения, които на пръв поглед остават скрити. Затова предприехме важна за нас крачка- преместихме се в къща, с просторен двор,за да може да осигурим на любимци те ни подходящите условия за живот и игри.

Появата на малките създания е съпроводено с много безсънни нощи и лично внимание за всяко бебе , но удоволетворението е огромно когато видим веселите и щастливи пораснали вече померанчета. Така с годините, подбрахме няколко кученца родени при нас, които вече като големи, използваме в развъдната дейност.

Развъдник Лъч от щастие

Място

Стара Загора

Comunicator BG Карта

Опус 44 ООД

Март 12, 2013 No comments

Опус 44 ООД

Фирма ОПУС 44 ООД е Българска фирма, чиято производствена дейност е установена в с. Марикостиново, общ. Петрич - 7 км. по пътя Кулата - Со...

Read more

Линкове

Гостоприемница Балова Шума

Гостоприемница Балова Шума е разположена в ...

Юли 04, 2012 No comments

МИКС БИЛД ООД

  Фирма "МИКС БИЛД" ООД е създадена през 2...

Юли 30, 2012 No comments

МИМО СТИЛ ЕООД

Нашите мебели са с високо качество, което се ...

Юли 30, 2012 No comments

Опус 44 ООД

Фирма ОПУС 44 ООД е Българска фирма, чиято ...

Март 12, 2013 No comments

pretext

posttext