Menu

Хоспис Добролюбие ЕООД

Добави към любими
Контакт Адрес: Кърджали, бул. Беломорски 53
comunicatorbg.com/hospice-kj.html
Добавена 2014-10-17 02:01:35

Описание

Хоспис Добролюбие ЕООД

ХОСПИСЪТ – В УСЛУГА НА ЛИЦА С ХРОНИЧНИ ИНВАЛИДИЗИРАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ТЕРМИНАЛНИ СЪСТОЯНИЯ И МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ПРОБЛЕМИ

Около 13% от населението на област Кърджали е съставено основно от възрастни хора, които страдат от различни болести и които не получават професионална подкрепа. Хората не знаят как да управляват болката и кой е най-добрият начин да се справят с нея. След приключване на лечението в МБАЛ, липсват структури за долекуване и продължителни грижи. Поради това е голяма необходимостта от специализирано лечебно заведение, в което медицински и други специалисти осъществяват продължително медицинско наблюдение и поддържащо лечение на лица с хронични инвалидизиращи заболявания, терминални състояния и медико-социални проблеми.

Основната цел на хосписа е повишаване качеството на живот на хора, които са болни от нелечими болести в терминална фаза и техните семейства и интеграция на палиативните грижи в здравната система в България. Предлагат се медицински и палиативни грижи за болни, чието състояние не се влияе от методите на съврементата медицина. Основната цел на тези грижи е контрол на болката и психологическа, социална и духовна помощ. Хосписът има специфични функции, чрез които осигурява нещо повече от медицинска помощ. Той предоставя палиативни грижи на пациентите и техните семейства.

Хоспис Добролюбие ЕООД е изграден по проект Институциализиране на хоспис, чрез реформа в сферата на медико-социалните услуги по Договор за безвъзмездна помощ BG2004/016-711.01.02-2.5.61. Интитуциализиран като дъщерно дружество на МБАЛ Д-р Атанас Дафовски АД гр. Кърджали. Разположен е на 3 ет.в старата сградата над АГО и е функционално свързан с всички сруктури на болницата.

Домове за стари хора

Място

Кърджали
бул. Беломорски 53

Comunicator BG Карта

Опус 44 ООД

Март 12, 2013 No comments

Опус 44 ООД

Фирма ОПУС 44 ООД е Българска фирма, чиято производствена дейност е установена в с. Марикостиново, общ. Петрич - 7 км. по пътя Кулата - Со...

Read more

Линкове

Боите на Барзов

Aвтосервизи  Пелахром  България и Даймънд Аут...

Август 29, 2012 No comments

Гостоприемница Балова Шума

Гостоприемница Балова Шума е разположена в ...

Юли 04, 2012 No comments

МИКС БИЛД ООД

  Фирма "МИКС БИЛД" ООД е създадена през 2...

Юли 30, 2012 No comments

МИМО СТИЛ ЕООД

Нашите мебели са с високо качество, което се ...

Юли 30, 2012 No comments

pretext

posttext